به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری رویترز، چین بر تایوان ادعای مالکیت دارد و آن را بخشی از قلمرو خود میداند و در دو سال گذشته فشار نظامی و دیپلماتیک خود بر این جزیره را به منظور رسیدن به هدفش افزایش داده است که این امر باعث خشم تایپه و نگرانی واشنگتن شده است.
وانگ یی، وزیر امور خارجه چین گفت: واشنگتن با تشویق نیروهای حامی استقلال تایوان نه تنها این جزیره را در یک وضعیت بسیار خطرناک قرار میدهد بلکه آمریکا را نیز در خطر پرداختن بهایی بسیار سنگین قرار میدهد.
تایوان به یکی از عاملهای کلیدی در روابط مخدوش شده میان چین و آمریکا تبدیل شده است؛ آمریکایی که اگرچه هیچ روابط دیپلماتیک رسمی با تایوان ندارد؛ اما مهمترین حامی بینالمللی و تامین کننده تسلیحاتی این جزیره محسوب میشود.
تایوان تاکید دارد که یک کشور مستقل است و متعهد شده تا از آزادی و دموکراسی خود دفاع کند. چین مرتبا تایوان را به عنوان حساسترین موضوع در روابطش با آمریکا توصیف میکند.
وانگ یی گفت: تایوان هیچ راه دیگری جز اتحاد مجدد با چین ندارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: اروپا در سیاستش نسبت به چین یک "شکاف شناختی" دارد چرا که هم تلاش میکند شریک پکن باشد و هم مخالف آن.
در سال جاری میلادی به دنبال مسدود شدن یک توافق سرمایهگذاری در بحبوحه تحریمهای تلافیجویانه و اقدام لیتوانی، عضو اتحادیه اروپا برای خارج کردن دیپلماتهایش از پکن در جریان مناقشات بر سر جایگاه تایوان، روابط میان چین و اتحادیه اروپا شدیدا خدشهدار شد.
پارلمان اروپا در سال جاری میلادی تصویب یک قرارداد سرمایهگذاری با چین را تا زمانی که پکن تحریمهایش علیه سیاستمداران اتحادیه اروپا را لغو کند، متوقف کرد. تحریمهای چین واکنشی به تحریمهای غرب علیه مقامات چینی متهم به بازداشت گسترده مسلمانان اویغور در غرب این کشور بود.
وانگ یی گفت: مانعتراشی در روند تصویب این توافق سرمایهگذاری در نهایت به منافع بلندمدت اروپاییها لطمه میزند. به نظر میرسد که نوعی "شکاف شناختی" در سیاست اروپا نسبت به چین وجود دارد. تصور اینکه اتحادیه اروپا از یک سو یک شراکت استراتژیک جامع با چین برقرار کرده و از سوی دیگر چین را یکی از مخالفان اساسی تعیین کرده، بسیار دشوار است.